Tvättlina på arbetarbakgården

Res i tiden! Levande museum

När: 17 juni 10:00 - 11 augusti 17:00
Plats: Vallby Friluftsmuseum
Kostnad: Gratis

Under vecka 25-32 kan man dagligen uppleva en spännande, lekfull och lärorik resa i tiden.

Träffa människor från förr, från olika tider och olika miljöer. Pigor och drängar, lärare och lärarinnor, herrskap, arbetare och bodbiträden – alla ger en bild av de skiftande villkor och förutsättningar som kunde finnas för fattiga och rika, i staden och på landsbygden. Inhandla en strut karameller i lanthandeln innan du fortsätter på tidsresan. Kanske får du ett erbjudande om att kasta boll i hink, hyra sängplats i arbetarbostaden, karda ull på bondgården eller att sitta rak i ryggen och svara ordentligt på frökens frågor under en skollektion anno 1910. Ingen dag är den andra lik!

I ordmuseet vid torget kan man upptäcka ord från förr - hur många känner du igen?

På museet finns också möjlighet att prova på lekar för alla åldrar. Här kan du exempelvis kasta boll, ta en tur på käpphästbanan eller gå på styltor.

I hagarna runt museet går svenska lantraser; kaniner, getter, får, hästar, grisar, höns och gäss. Lär er mer om djuren under sommarens dagliga djurvandringar.

Djurvandringar

Följ med djurskötaren som visar och berättar om museets djur och utfodrar dem för kvällen. Under vecka 25-32 är det djurvandring varje dag. Samling vid lanthandeln kl 15.30. Vandringen är kostnadsfri.

Häst och vagn

Upplev känslan av förr med häst och vagn! På torsdagar och söndagar kl 13.00-15.00 kan du åka med på en tur med häst och vagn runt museiområdet. Turerna startar vid lanthandeln. Kostnad 80 kr per person. Betalning sker med kontanter eller swish.
OBS! Turerna kan ibland ställas in på grund av olämplig väderlek.
INSTÄLLT söndag 21 juli

Med reservation för ändringar.