Vallby sommarnöje presenterar Scensommarpärlor

Den inbillade sjuke

När: 27 juli 17:00 - 27 juli 18:45
Plats: Folkparksteatern
Kostnad: 320 kronor. Barn under 18 år gratis.

Kulleteatern gör ett gästspel på Vallby Friluftsmuseum! I 1600-talskostym ges "Den inbillade sjuke", en klassisk komedi av Jean-Baptiste Molière som behandlar hypokondrins och familjelivets glädjeämnen i ett färgsprakande farstempo!

Monsieur Argan, en äldre herre som tror sig vara svårt sjuk, har en giftasvuxen dotter. Hon har redan träffat sitt livs kärlek, men Monsieur Argan som enligt honom själv är fruktansvärt sjuk, ser nu sitt tillfälle att få en läkare till svärson! Komedins förvecklingar är igång och pigan Toinette tillsammans med storebrodern Beralde försöker ställa allt till rätta, samtidigt som Monsieur Argan ska hinna ta alla sina lavemang. I den här uppsättningen löser skådespelarna 12 roller på fyra personer - detta leder till ofrivillig komik, halsbrytande scenklädesbyten och en stor mängd peruker!

I rollerna ser vi Carl Jacobson, Ida Löfholm, Willma Idris och Johan Stavring. För regi och bearbetning står Linda Kulle.

” Succépremiär! (—) Det är smart, lekfullt och laddat med humor och överraskningar. Gå och se!” -Norrtelje Tidning

”Linda Kulles uppsättning, som är fylld av humor och sprakande teaterglädje. Hennes bearbetning av Molières klassiska komedi är en fullträff: smart, lekfull, pricksäker och kreativ.” -Norrtelje Tidning

Biljetter: Biljetter säljs på plats eller bokas via nortic, se länk under Relaterat nedan.Vi tar emot swish. Biljetterna har ingen platsreservation, så kom i god tid! Kassan öppnar en timme innan föreställningens början. Barn och ungdom (upp till 18 år) behöver ej förboka då de går gratis hos Kulleteatern.

Föreställningsdatum 2024:
Lördag 27 juni kl 17.00

Föreställningen är cirka 1 timme och 45 minuter inklusive 20 minuters paus.
Platserna är utomhus under tak.

Om Kulleteatern:
Kulleteaterns sommarteater startades av Anne Kulle efter hennes make Jarl Kulles bortgång. Kulleatern turnérar runt om i Roslagen, Södermanland och Uppland. Vi spelar utanför bygdegårdar, slott och herrgårdar och ger på en sommar över 30 föreställningar på 15 olika spelplatser. Vi har funnits i över 25 år. Vi ger helaftonsföreställningar, ofta av författare som Strindberg, Tjechov och Molière i full kostym och peruk. Vårt mål är att spela teater i landsbygden, att uppsöka vår publik och ge dem mersmak på kultur. Vi riktar oss till alla åldrar.