-  - 
Startsidan - Vallby Friluftsmuseum. - 
 - Kontakt -     Webbkarta -     In English -     Sök - 
Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - Du är här Startsida -  / Visningar och kurser

Christina Holmström

Liekurs med Nore Johansson.

Juttamik.

 -  

Kurser och föreläsningar

Lär dig något nytt eller utveckla dina kunskaper! Programmet uppdateras löpande. Kurserna äger rum på Vallby Friluftsmuseum eller hos någon av våra samarbetspartners.

Workshop i kulning och vallvisor i gemytlig miljö

Christina Holmström vid Spikgården

Kom och prova att kula och sjunga vallvisor på Vallby Friluftsmuseum. Vi sitter i mysiga Bergsmansgårdens stuga Spikgården framför elden i öppna spisen när vi sjunger. Vi kommer att värma upp kroppen och rösten med lätta rörelser och sångövningar innan vallåtarna lärs ut på gehör och vi går igenom kulningen. Senare går vi ut till en vacker backe lite avsides inhägnad av gärdesgårdar för att sjunga och kula bland djuren. Spännande blir det att se om de fjällnära korna och de andra djuren lockas när vi kular…

Ingen förkunskap krävs utan kom för att prova på kulning och lär dig några vallvisor som användes förr av fäbodkullor på fäbodarna runt om i norden. Kulning är ett slags lockrop som hörs på flera kilometers håll och användes bland annat för att locka på sina djur och för att kommunicera med grannfäbodar.

Även om det är mest kvinnor som utövat detta så kan alla vara med på workshopen - tjejer och killar - gammal som ung! Från 13 år till uppåt utan övre åldersgräns. Inga förkunskaper krävs, bara lust att prova på.

Vi kommer att vara både ute och inne. Tag gärna med frukt, vattenflaska, utekläder efter väder, sittunderlag, anteckningsblock och penna. Ät gärna lunch innan då vi kör utan avbrott för lunch. Tänk på eventuella allergiker och undvik nötter, hårspray och parfym.

Datum, tid och anmälan

  • Plats: Bergsmansgården bredvid bondgården på Vallby Friluftsmuseum.
  • Dag: lördagen den 26 maj 2018 (med reservation för ändrat datum vid för få anmälningar).
  • Tid: klockan 13.00-16.30 med två korta pauser.
  • Pris: 500 kronor per person.
  • Antal deltagare: Minst 7 och max 10 personer.
  • Cirkelledare: Christina Holmström.
  • För mer information, kontakta ABF eller cirkelledaren Christina Holmström på e-post: solist.se@ovakul.se
  • Länk till anmälan på ABFs hemsida (nytt fönster).

 

Kurser hos Vallby Friluftsmuseums hantverkare

Läs mer om kurser hos Krukmakeriet Juttamik.


Med reservation för ändringar.

 - Tillbaka Tillbaka  -    UppUpp  -